Forside
Stedet
Vinmarken
Vinen
Naturen
Omgivelserne
Aktuelt
Vinhøst

Vinhøsten finder normalt sted i oktober måned.

Høsten er kulminationen på årets arbejde, og det er en festlig, men også nervepirrende tid. Holder vejret tørt? Hvor stor er høsten? Er druerne sunde? Er de ordentligt modne?

Det lyder måske mærkeligt, at vi ikke på forhånd ved, om druerne er sunde. Men der kan sagtens gemme sig rådne bær inde i klaserne, selvom druerne ser fine ud på afstand.

Vi klipper drueklaserne af med en speciel saks og lægger dem nænsomt i små champignonkasser, så de ikke kommer til at mase hinanden.

Høst og indvejning tager ikke ret lang tid, men det gør sortering og afstilkning. Vi sorterer alle dårlige druer fra og fjerner alle stilke på både rød- og hvidvinsdruer. Det giver et stort svind, men en bedre vinkvalitet. De frasorterede druer og stilkene bliver lagt på komposten.

Vi høster hver druesort for sig og måler sukker- og syreindhold, men vi laver ikke kun enkeltdruevine. Dertil er mængderne for begrænsede – og vores udvalg af sorter for stort.

Her er en oversigt over høsten 2007.

7. oktober:

  • 5,8 kg Frühburgunder med 78 Oechsle
  • 1,4 kg Rondo med 86 Oechsle
  • 0,2 kg Cabernet Dorsa med 85 Oechsle
8. oktober:
  • 0,8 kg Leon Millot med 82 Oechsle
9. oktober:
  • 19,7 kg Rondo med 88 Oechsle
10. oktober:
  • 23 kg Regent (2001) med 84 Oechsle
11. oktober:
  • 16,5 kg Regent (2004) med 83 Oechsle
12. oktober:
  • 16,2 kg Phoenix med 66 Oechsle
  • 4,7 kg Johanniter med 80 Oechsle
  • 1,7 kg Castel med 105 Oechsle
  • 1,0 kg Solaris med 102 Oechsle
13. oktober:
  • 15,4 kg Merzling (2001) med 75 Oechsle
  • 3,2 kg Merzling (2004) med 74 Oechsle
  • 2,3 kg Acolon (2003) med 64 Oechsle
  • 0,6 kg Cabernet Cortis med 92 Oechsle
  • 0,4 kg Cabernet Carol med 100 Oechsle
  • 0,3 kg Bolero med 90 Oechsle
  • 0,2 kg Reberger med 92 Oechsle
  • 0,2 kg Prior med 85 Oechsle
  • 0,02 kg Monarch med 82 Oechsle
14. oktober:
  • 17,6 kg Acolon med 76 Oechsle
20. oktober:
  • 21,6 kg Leon Millot med 90 Oechsle
21. oktober:
  • 2,8 kg Dornfelder med 72 Oechsle
  • 0,4 kg Spätburgunder med 64 Oechsle